ImAni térrendezés és lakáskultúra

ImAni Térrendezés és Lakáskultúra

/
0 Hozzászólás

A legtöbb ember számára nagyon fontos az otthona, és az, hogy hogyan érzi benne magát. Sokféle térrendezési irányzat létezik ma már a világban, melyek által tudatosabbá tehetjük a terünket, s ezáltal az életünket, ám engem a Vaszati nyűgözött le a legjobban. Szeretem, ahogy találkozik benne a matematika, a térrendezés, és az önismeret témája. S nem mellesleg 5000 éves. :-)

A Vaszati, az indiai térrendezés tudománya, a Védákban leírt ősi tudáson (a Vastun) alapszik, amelyet Marcus Schmieke német fizikus hozott be Indiából Európába. Marcusnak sikerült ezt az ősi tudást fizikai törvényekkel és különböző mérésekkel alátámasztania, amely az én, részben mérnök lelkemnek nagyon jól esik. :-) Így fogalmaz Marcus: "A Vaszati egy egyszerű, tudományos rendszer, és független a kulturális hagyományoktól. A Vaszati minden alapelve, útmutatása és javaslata a térenergetikával kapcsolatban - legyen az lakásberendezés, vagy új házépítés - az energiaáramlás univerzális törvényeiből vezethető le."
Marcus Schmieke fizikus, a Nemzetközi Védikus Akadémia igazgatója


A Vaszati tanítása

A Vaszati tanítása szerint a Földünket egy folyton áramló energiamező veszi körül. Ennek az energiamezőnek megvannak a maga törvényszerűségei, jellemzői, amellyel, ha harmóniában vagyunk, és amelyet, ha okosan használunk, akkor teljesebb, könnyebb életet élhetünk. Ebben az energiamezőben az energia áramlása északról dél felé, illetve keletről nyugat felé tart.
Ha e két energiavektornak vesszük az összegét, akkor egy északkeletről délnyugat felé tartó energiaáramlást kapunk. Tehát meg kell nyitnunk a házunkat az energiaáramlás irányába, hisz be kell engednünk az otthonunkba az északról és keletről érkező energiákat. Ebből következik, hogy az ablakokat és ajtókat elsősorban a keleti és az északi homlokzatra kell helyeznünk. Lehetnek természetesen nyílászárók a nyugati és a déli oldalon is (sőt, kell is, hogy legyenek), de arra kell törekedni, hogy a keleti és az északi oldalon legyenek nagyobbak az ablakok vagy legyen belőlük több, mint a szemközti oldalakon. Így a beengedett energiákat a házunkban tudjuk tartani. Arra kell törekednünk, hogy otthonunk energiája legyen több, mint a saját energiánk. Töltse fel mindennap a testünket energiával, és ne elvonja azt.

Mivel a Vaszati törvényszerűségei univerzálisak, így annak ellenére, hogy a Vaszati indiai eredetű, mégis az egész bolygón, helytől, időtől, és kultúrától függetlenül használható, hisz bárhol is vagyunk, hatnak ránk ezek a törvények.

A Vaszati és az alaprajz

Mivel az égtájak kiemelt jelentőséggel bírnak az energiaáramlás szempontjából, a ház alaprajzát az égtájak figyelembevételével elemezzük. Az alaprajzot kiszerkesztve mélyre ható következtetéseket lehet levonni a benne lakók életéről. Szoktam viccesen mondani: „Mutasd meg az otthonod alaprajzát, s megmondom ki vagy!” :-) Ugyan ez némi költői túlzás, de elképesztő sok mindent elárul az a hely rólunk, ahol lakunk. Női-férfi működésekről, párkapcsolatról, anyagi helyzetünkről, egészségünkről, szinte minden élethelyzetünkről. A ház olyan, mintha az ember második teste lenne, amely a környezeti hatásokat felfogja. Úgy működik, mint egy lencse, amely fókuszálja a természeti környezet hatásait. Így az otthonunk minősége befolyásolja az egészségünket, mentális és érzelmi állapotunkat is

Mikor ajánlom a Vaszatit?

  • Ha új telket szeretnél venni.
  • Ha új házat szeretnél építeni.
  • Ha kész ház/lakás/iroda/üzlet/üzem vásárlása előtt állsz.
  • Ha már meglévő lakásodat/házadat/irodádat/üzletedet/üzemedet korrigáltatni szeretnéd, hogy sikeresebb, teljesebb legyen az életed. Hisz akkor sem kell megijedni, ha már van egy saját lakásod, amelyet előzőleg nem a Vaszati törvényei szerint választottál ki. Mert nagyon sok lehetőség van arra, hogy a kedvező energiákat becsalogassuk a térbe, vagy a kedvezőtleneket kiküszöböljük. Például a bútorok áthelyezésével, a színek megfelelő használatával, helységfunkciók megváltoztatásával, stb.

Én nem állítom, hogy a térrendezés megoldja a problémáidat, és például a bútorok áttologatásával minden feladatodat ki is pipálhatod. Mert ez nem igaz. Én azt mondom, hogy egy könnyített formát kapsz a feladataid, problémáid megoldásához. Hisz nagyon nem mindegy, hogy ha például a befogadást kell tanulnom, akkor ezt hajléktalanként teszem, rákényszerülve, hogy elfogadjam azt, amit adnak nekem, vagy egy luxusszállodában a párom elhalmozásai közepette. A Vaszati segítségével jócskán el tudsz mozdulni a „luxus” irányába, és a feladatodat sokkal kevesebb szenvedés útján tudod tanulni.
Ráadásul a térrendezés is olyan, mint egy terápia. Közben önmagadról tanulsz, s tudsz meg minél többet, s ezáltal folyamatosan fejlődhetsz. Ahogy alakítod, és egyre jobban létrehozod a harmóniát a teredben, úgy Önmagadat is elmozdítod a szépség, és a harmónia felé. Mindenben ott a lehetőség, hisz minden rólunk mesél. Még az otthonunk is. És ez jó. :)

Vaszati szaktanácsadás menete

 - Meglévő otthon/iroda esetében:

  • Küldd el nekem az alaprajzodat, a pontos címedet, és születési adataidat.
  • Miután kiszerkesztettem, s kielemeztem az alaprajzot, egy előre egyeztetett időpontban, az otthonodban, vagy a munkahelyemen találkozva elmondom, hogy mely élettémák azok, amelyekkel érdemes lenne jobban odafigyelned, illetve, hogy milyen korrekciókat javaslok az otthonodban/irodádban.

- Építkezés esetén:

  • Személyes megbeszélés az építtetővel, majd ezt követően az építésszel. Ezt egy hosszabb tervezési folyamat követi, amely folyamatosan interaktív.


Vaszati szaktanácsadás díja

Mindig egyéni megállapodás szerint. Az alábbi árak iránymutatóak. (Vidéki megrendelés esetén plusz kiszállási díj.)

- Segítségnyújtás lakás, telek, vagy ház vásárlásához: 15 000 Ft/lakás
- Új épület tervezése: 1800 Ft/m2
- Vaszati szaktanácsadás meglévő épületre:Szóban Írásban
50 m2-ig: 30 000 Ft 40 000 Ft
50-75 m2-ig: 40 000 Ft 50 000 Ft
75-100 m2-ig: 50 000 Ft 60 000 Ft
100 m2 fölött: 60 000 Ft 70 000 Ft
Több szintes ház: 70 000 Ft 80 000 Ft


Vaszati Beauty workshop - Női terek, női szerepek, 2019. május 17.-18.
Részletek az alábbi linken:  http://www.imani.hu/2019/04/vaszati-beauty-noi-terek-noi-szerepek.html

Nincsenek megjegyzések :

Üzemeltető: Blogger.