ImAni

Rólam

/
6 Hozzászólás
Már gyerekként sejtettem, hogy dolgom van az emberekkel. Az összehozó szerepet minden közösségben, melynek része voltam, be is töltöttem.

Mégis, elsőre mérnök informatikus lettem, mert szeretem a racionális dolgokat. Informatikusként kezdtem dolgozni, de hamar rátaláltam az igazi hivatásomra: 2007 óta kineziológus, életvezetési tréner vagyok, 2015 óta Theta Healing konzulensként is dolgozom, valamint 2018 januárjában Access Bars facilitátor lettem.

Szeretem felfedezni az embereket, s rajtuk keresztül magamat. Mert mindenkinek van egy ismeretlen része, ami ha felszínre kerül, csodákra képes. Amint az emberek megváltoztatják önmagukhoz való viszonyukat, életmódjukat, gondolkodásukat, egyszeriben megváltozik az életük is.

Velem ez megtörtént. Hálás vagyok az életemért; és nem azért, mert nincsenek problémáim, hanem mert…

2008-ban az életem pár nap alatt darabokra hullott: véget ért a párkapcsolatom, megszűnt a stúdió, ahol addig dolgoztam. A legnagyobb félelmeimmel álltam szemben: miből élek meg, hogyan nevelem fel a lányomat, kell-e még valakinek az én tudásom, miért vagyok én, s a legfontosabb, ki vagyok én? A növekvő belső önlehúzó folyamatok elviselhetetlenné tették az életemet. S mikor már nem volt lejjebb, egy este lefeküdtem aludni, reggel pedig új emberként ébredtem. Utólag tudom, hogy ez sorsfordító pontja volt az életemnek.

Az alatt az éjszaka alatt semmi sem történt, mégis minden megváltozott. A több hete tartó kínzó szorongás, sírás, fájdalom megszűnt, s helyébe határtalan, mély csend költözött. Olyan érzés volt, mintha külön váltam volna addigi önmagamtól. Eltűntek a gyerekkori minták, a beidegződések, azok a belső mechanizmusok, melyekről egykor azt hittem, hogy én vagyok.

Azon a reggelen azt éreztem: szabad vagyok! Egy csapásra annyi mindent találtam, amelyek átélése Örömöt okoz. Minden más lett belül, és aztán kívül is. Ma már máshogy állok a nehézségekhez is – amolyan feladatoknak tekintem azokat, melyek arra várnak, hogy megoldjam őket.

S bár akkor azt hittem, hogy „megérkeztem”, de bizony azóta is volt több kihívás, fájdalom, nehézség az életemben. Folyamatosan tanulok és tapasztalok én is, de egyet mindenképp megtanultam: Minden Értem történik! Mégpedig azzal a céllal, hogy teljes szívemből tudjam szeretni, és tisztelni saját magamat, s merjek bízni a JóIstenben (Életben, Univerzumban) egészen, teljes szívvel, feltétel nélkül! Ha ez megszületik ott mélyen legbelül az ember lelkében, akkor abban a pillanatban beköszönt a belső béke is. S ezáltal helyére kerül minden konfliktus, kapcsolat, élethelyzet a külvilágban is.

A mondás, miszerint a világ csak belülről változhat meg, ezerszeres valósága életemnek.

6 megjegyzés :

 1. Szia! Gratulálni szeretnék a a bloghoz! Szépen rendszerezett, érthető és bizony minden "útkereső" találhat benne a saját számára fontos dolgokat! Köszönöm a munkádat és egyben további sok sikert kívánok! Tisztelettel: Michael Max

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon örülök, hogy sikerült találnod értéket ezen az oldalon, és nagyon köszönöm a visszajelzésed! :)

   Törlés
 2. Kedves Anikó! A véletlen műve, hogy egy cikkeden keresztül megismerhettem a munkásságodat, egy kedves barátnőm áradozva küldte el az egyik írásodat, hogy kattintsak rá az oldaladra és feltétlenül olvassam el, amit az erős nőkről írtál. Őszintén megmondom először arra gondoltam, "oké, elolvasok két sort aztán bezárom, vagy minden 5-10.sort vagy vmi hasonló" a vége az lett, hogy most már egy órája olvasgatom érdeklődve az írásaidat és küldöm el másoknak az oldalad elérhetőségét, hogy olvassák el ők is a gondolataidat.
  Elismerésen számos építő és értékes gondolatodért és köszönöm, hogy ezeket velünk olvasókkal is megosztottad.
  Sok sikert kívánok a további munkásságodhoz!
  Üdvözlettel,
  N.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Nicolette! Nagyon örülök, és nagyon köszönöm... Szeretettel, Anikó

   Törlés

 3. I have been surfing online greater than three hours nowadays, yet I never found any interesting article like yours. It is lovely price enough for me. Personally, if all site owners and bloggers made good content material as you probably did, the net will likely be a lot more useful than ever before. fb login facebook

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Thank you very much! I'm glad that my articles were intresting for you.

   Törlés

Üzemeltető: Blogger.