Vaszati a szerelmes párkapcsolatért

/
0 Hozzászólás

A Vaszati térrendezés olyan, mint bármely más önismereti út, amelyet éppúgy önmagad fejlődéséért teszel, mintha elkezdenél valamilyen terápiát. Hisz az a tér, amiben élsz, mindig erős tükröt mutat rólad, sokat mesél a benned, tudattalan szinten futó programokról, elakadásokról, és az erősségeidről is. Így a párkapcsolati működéseddel kapcsolatban is nagyon sok információ leolvasható az otthonodból, a Vaszati segítségével.
A Vaszati térrendezés alapját az égtájak minősége határozza meg. A geofizikai energiaáramlás törvénye szerint az otthonunkba északról, és keletről érkeznek az életenergiák, és délen, valamint nyugaton hagyják el.

Észak, Kelet, Északkelet

Az északról érkező életenergia a női energiákat hordozza, a keleti pedig a férfi energiát. Északkeleten adódik össze ez a két energia, ezért ezen égtáj minősége jól mutatja a nő és a férfi együttműködését. Így amikor egy lakással kapcsolatban a párkapcsolatot vizsgáljuk, akkor kiemelt fontosságú az, hogy az otthonunk északi, keleti, és északkeleti része mennyire nyitott a nyílászárók által. (Alapban ezen égtájakon kell a legtöbb nyílászárónak lennie, hogy minél „több” életenergia be tudjon áramolni a terünkbe.)

A nyitottság mellett nagyon fontos az is, hogy ezeken az égtájakon milyen funkciók vannak. Például semmiféleképpen ne legyen északon, keleten, és északkeleten wc, raktár, gardrób, szeméttároló, műhely. Ezek mind azt jelzik, hogy a párkapcsolati működés akadályokkal teli.

Mit tehetsz az észak, a kelet, vagy az északkelet nagyobb harmóniájáért?

  • Ha tudsz, és praktikus is, akkor vágass ezekre az égtájakra ablakot. 
  • Nagy, sötét, nehéz bútorokat tedd el a bejövő energia útjából. A zsúfoltság helyett legyen hely, tér, szellősség, világosság ezeken az égtájakon.
  • Használd az égtájakhoz kapcsolódó színeket. Északkelet fő színe a vajszín, északé a zöld, keleté pedig a sárga, narancssárga.
  • Tehetsz északra, és északkeletre például egy kancsó vizet, vagy olyan képet, ami nyitja a teret, de a tükör is szuper lehet ide. Északra a zöld növények is nagyon jók. Keletre pedig napot ábrázoló képet érdemes tenni (ne naplemente legyen).
  • Legyen mindig rend és tisztaság ezeken az égtájakon. Mondjuk ez a többi égtájra is igaz. :)

Északnyugat

A párkapcsolat szempontjából a másik fontos jelző az északnyugat. Mert ez az égtáj mutatja azt, hogy hogyan állunk az emberi kapcsolatainkkal, legyen az baráti, üzleti, vagy szerelmi, illetve az érzelmek, és a kommunikáció témája is ide tartozik. Ha az északnyugat zárt, akkor az jelezheti, hogy a felek nem tudják megbeszélni egymással a fontos dolgokat, vagy érzelmi problémák alakultak ki közöttük. Ha túl nyitott az északnyugat, akkor az egy túlzott elégedetlenséget mutat a nő részéről. Ez a terület se legyen túlzsúfolt, használj itt fehér, ezüst, világoskék, vagy világoszöld színeket. Legyen ez is mindig tiszta, és ha tudsz, akkor szellőztess itt sűrűn.

Délkelet

Ami még sokat mesél a párkapcsolat minőségéről az az, hogy mely égtájon van az otthonunk bejárata. A délkeleti bejárat a legkedvezőtlenebb, mert ez sok vitát, konfliktust mutat, és legtöbbször váláshoz vezet. Hasonló energiákat hoz be az is, ha délkeleti bővítménye van az otthonunknak, például egy terasz, vagy erkély.

Délnyugat 

Az is sok nehezítést mutat párkapcsolati téren, ha a lakás délnyugati részén túl sok nyílászáró van, vagy itt van az erkély, terasz, vagy a főbejárat. Itt használj földszíneket, tedd ide a nehéz, sötét, nagy bútorokat, vagy például tégy sűrű szövésű függönyt az ablakra. S ezekkel máris tompítod a negatív hatásokat.

Nyugat

A nyugat az elengedés, lezárás területe. Így ha ez túl nyitott, akkor nehezebben mehet az előző kapcsolat elengedése, lezárása, ami nehezítheti az új kapcsolat létrejöttét, vagy harmonikus működését. Ide is javaslom a délnyugathoz leírt korrekciós lehetőséget.

Brahmasztán

Párkapcsolat szempontjából nagyon fontos még a lakás közepe, amit a Vaszati Brahmasztánnak hív. Ez a terület, többek között a családfő állapotát, illetve a párkapcsolat stabilitását mutatja. Fontos hogy a Brahmasztánban ne legyen semmilyen víz (fürdőszoba, wc, mosogató), semmilyen tűz (kandalló, tűzhely, kályha), és ha lehet, akkor falak se fussanak itt. A legjobb, ha üres!

Ha a fentiek közül bármi a te otthonodra is igaz, akkor sem kell kétségbe esni, mert nagyon sok korrekciós lehetőség van, amelyek segítségével lehet tompítani, vagy akár 'kiütni' a negatív hatásokat. Ami fontos még, hogy azért a kép, a 'végeredmény' mindig árnyaltabb, ha az egész lakást komplexen nézzük, én most csak kiemeltem azokat az égtájakat, amelyeknek közvetlen hatása van a párkapcsolati működésre.

Tekints úgy mindig az otthonodra, mint egy segítő társra, aki azért van, hogy Te tudatosabb légy, hogy jobban megismerd önmagad, és ezáltal jobban tudj tenni önmagadért, a saját boldogságodért.
A Vaszati egy lehetőség, amely önmagában nem oldja meg a problémáidat, de beindít, továbblendít benned olyan folyamatokat, amelyek mind érted vannak. Külső impulzus, ez igaz. De közben, ahogy rendezed át az otthonodat, ahogy keresed például a megfelelő színű dolgokat az adott égtájra, úgy közben már lelki szinten is dolgozol, s ezáltal változol. Teszel magadért. És ez jó.

Sokszor hallom, hogy belülről kell feloldani a blokkokat, hogy jobb legyen az életünk. Én, mint kineziológus, és ThetaHealing terapeuta ezzel egyet is értek. De csak részben. Mert kívülről is el lehet indulni. Gondolj bele, ha lesz egy új frizurád, vagy ha leveszik végre a gipszet a lábadról, akkor az hogyan hat vissza az érzelmi állapotodra. Szerintem jól! :) A külső dolgok visszahatnak a belsőre, a belsők pedig a külsőre. Bárhonnan is indulsz, nem tudod elrontani.

Úgyhogy nyugodtan nézd meg a lakásodat a fentiek tükrében, és kezdj el tenni a párkapcsolatodért így is. Minden szándék, amit a harmónia irányába teszel, az Téged szolgál, és még ráadásul az Univerzum is nagyon díjazza. Jó munkát! :)

Ha részletesebb elemzésre vágysz a saját otthonoddal kapcsolatban, akkor az alábbi linken tovább tájékozódhatsz: http://www.imani.hu/p/imani-terrendezes-es-lakaskultura.html

Szeretettel,
Zalamek Anikó, ImAni
+36 20 466 1852

A www.imani.hu weboldal teljes terjedelmében Zalamek Anikó szellemi terméke, és szerzői jogvédelem alatt áll. A weboldalon megtalálható információk, adatok kizárólag saját felhasználás céljából használhatók, menthetők el, és nyomtathatóak ki. A weboldal, vagy egy részének másolása, sokszorosítása, bármilyen célú fel - és átdolgozása, kereskedelmi forgalomba hozatala, hasznosítása, vagy más, nem saját felhasználásra történő használata, a szerző írásbeli engedélyével lehetséges.

CIKKEK, AMELYEK MÉG ÉRDEKELHETNEK

Nincsenek megjegyzések :

Üzemeltető: Blogger.