Mese a spiritualitásról

/
0 Hozzászólás
Mese a spiritualitásról
Első fázis: Nem vagyok boldog. Segítségre van szükségem. Gyorsan elmegyek egy tanfolyamra, terápiára, elolvasok egy könyvet, hogy boldogabb legyek. Várom, hogy minden 'rossz' egyből megváltozzon az életemben.
Második fázis: Nem vagyok boldog. Segítségre van szükségem. Gyorsan elmegyek egy újabb tanfolyamra, terápiára, elolvasok még pár könyvet, hogy boldogabb legyek. Várom, hogy minden 'rossz' egyből megváltozzon az életemben.
Harmadik fázis: Nem vagyok boldog. De már tudom, hogy miért. Legalábbis azt hiszem, hogy tudom...
Negyedik fázis: Nem vagyok boldog. De cserébe viszont már nagyon okos. Magammal, s persze másokkal kapcsolatban is. Okosnak és magabiztosnak látszom. Ja, és nagyon tudatosnak. Kezdem magam többnek érezni az 'átlagembernél'.
Ötödik fázis: Nem vagyok boldog. Folyton a helyzetek miértjeire koncentrálok, keresem mindennek az okát, s folyamatosan jobb, több, okosabb, tudatosabb, boldogabb akarok lenni. Más, mint ami vagyok. Elmegyek egy ezredik tanfolyamra, terápiára is.
Hatodik fázis: Elfáradtam. Hallani sem akarok a spiritualitásról. Minden guru, tanító, mester, terapeuta, könyv elmehet az anyjába. Az élet szar, én meg egy nagy lúzer vagyok.
Hetedik fázis: Na jó, mégis folytatom. Mert még mindig nem vagyok boldog. Kevesebb tanfolyam, kevesebb terápia, de megyek tovább. Már többször megjelenik bennem a béke, a nyugalom, az elégedettség. Jön a semmiből. Van remény.
Nyolcadik fázis: Arra ébredek, hogy semmi sem az, aminek hittem. Semmi sem úgy működik, ahogy gondoltam. Minden értelmetlen. Minden üres. Minden, aminek gondoltam magam, nincs. Iszonyú fájdalom. Semmi sem érdekel. Megbolondulok. Meghalok.
Kilencedik fázis: Újjászületek. Minden új. Mindennek engedem, hogy legyen. Miért is állnék ellent annak, ami van?! Hisz már van. Minden lehet az, ami, hisz már az. Mindenki lehet az, aki, hisz már az. Még én is. Lehetek mindenféle. Megnyugtató, hogy lehetek az, aki vagyok. Sőt, mindenki lehet mindenféle. Elvárások helyett átengedek. Megengedek. Szűnnek az akarások. Fogynak a kérdések. Minden egyszerűbb lesz, könnyedebb. Mindenhol Hála. Boldogság. Van(ság).
ImAni
A www.imani.hu weboldal teljes terjedelmében Zalamek Anikó szellemi terméke, és szerzői jogvédelem alatt áll. A weboldalon megtalálható információk, adatok kizárólag saját felhasználás céljából használhatók, menthetők el, és nyomtathatóak ki. A weboldal, vagy egy részének másolása, sokszorosítása, bármilyen célú fel - és átdolgozása, kereskedelmi forgalomba hozatala, hasznosítása, vagy más, nem saját felhasználásra történő használata, a szerző írásbeli engedélyével lehetséges.

CIKKEK, AMELYEK MÉG ÉRDEKELHETNEK

Nincsenek megjegyzések :

Üzemeltető: Blogger.