A Pár(kapcsolat)od a Te következményed

/
11 Hozzászólás

Igen, bármilyen is a kapcsolatod, mindig Te vagy az ok, a Párod pedig a következmény! Mert a párkapcsolatod az Önmagaddal való kapcsolatodat mutatja. Ezért olyan nehéz sokszor elviselni... :) Azonban, ha figyelsz, idővel mindent megtudhatsz magadról. Ha figyelsz... Mit mutat a másik Neked? Nagyon nagy tanulási lehetőség! Tudom, nehéz ezzel szembenézni, hisz sokkal könnyebb azt gondolni, hogy a másik a hibás. Azonban, ha elkezdesz figyelni, akkor nagyon hamar megláthatod, és megtapasztalhatod Önmagadat a másikon keresztül (is).

Általában a Párod mutatja meg legélesebben a blokkjaidat. Hisz minden, ami zavar benne, az Rólad szól! Másrészt, minél közelebb áll valaki Hozzád, annál inkább belép a „szeretem, mindent megteszek, csak nehogy elveszítsem” működés, amely megszülheti azokat a helyzeteket, amikor „alámész” a másiknak. Figyeld meg, hogy mi történik ilyenkor Benned. Miért kezdesz el „üzletelni” vele? Miért alkudozol vele, de legfőképp Önmagaddal miért alkudozol...? Ha figyelsz, akkor itt megtalálhatod az elakadásod.

A gyermekkorból hozott minták, a különböző tapasztalatok során kialakult öntudatlan működések meghatározzák, hogy ki az, aki vonzó számodra, s ki nem. Ki az, akit mindenáron akarsz, pedig bánt, pedig nem jó, s ki az, akit nem akarsz, még ha a csillagokat hozza le az égről, akkor sem. Ha sikerül meglátnod azt, hogy az adott embert mely öntudatlan működéseddel vonzottad be, akkor nyert ügyed van. Elindulhatsz a változás, a gyógyulás útján! Ráadásul, ezután már nem akarod őt megváltoztatni. Nem hibáztatod. Hisz ő csak a Te következmény(ed). Miért is lőnéd fejbe a hírhozót...?

Ha más minőséget szeretnél a kapcsolatodban megélni, akkor az okkal foglalkozz. Vagyis magaddal! Kezdd el kitisztítani magad! Hogyan? Kezdj el Önmagaddal foglalkozni! (meditáció, bármilyen terápia) Ne a másikkal!! Mert ez utóbbi zsákutca! Tudatosítsd magadban azokat az öntudatlan programokat, működéseket, amelyek által bevonzottad a Párod! Amikor ezt nem teszed meg, akkor majd jön a következő férfi/nő, aki újra megpróbál felébreszteni a Csipkerózsika álmodból. Csak már nem csókkal, hanem egy hatalmas pofonnal!

Minél tovább hárítod az önmagaddal való, őszinte szembenézést, annál nagyobb lesz a pofon, s annál jobban fog fájni. De nem muszáj fájdalom árán ébredni! Nem kell megvárnod, hogy a mindent elsöprő fájdalom mozdítson el Téged Önmagad felé! Ha figyelsz, ha tudatosodsz, ha magaddal foglalkozol, s nem a másikkal, akkor a változás könnyen és lazán, fájdalom nélkül is megtörténhet! Nem kell szenvedned ahhoz, hogy bármilyen eredményt elérj!

Azt tapasztalom, hogy a legtöbb problémát a kapcsolatokban az önszeretet hiánya okozza, és ez teremti meg idővel, különböző formában a működésképtelenséget. Azt várjuk a másiktól, hogy szeressen minket, hogy tegyen minket boldoggá! De mondd, addig hogyan tehetne Téged boldoggá bárki is, amíg Te nem tudod Önmagadat boldoggá tenni?? Amíg Te nem szereted Önmagad?? Hogy szeressen Téged jól az a valaki? Amikor még azt sem tudod, hogy mi a jó Neked? Hisz öntudatlanul csapódsz egyik kapcsolatból a másikba, s fogalmad sincs arról, hogy ki is vagy valójában, mert csak a programjaidat, a mintáidat éled, s nem Önmagadat!

Honnan tudhatod meg pontosan, hogy mennyire szereted magad? Nézd meg az életed! Olyan dolgok vannak benne, amelyek Neked jók? Milyen a párkapcsolatod? Valóban JÓ Neked? Boldog vagy a kapcsolatodban? Milyen a munkád, a főnököd? Van pénzed? Vagy nyomorogsz? Hogy érzed magad a bőrödben? S még sorolhatnám. Nézz magad köré! Amit ott látsz, az mind Te vagy!!! Ha szeretnéd, hogy változzon a világod, a belső világodat kell helyre tenni! Mert a kint csupán következmény!!! Az ok belül van!

Ne fogd rá a kialakult helyzetet a Sorsra, az Életre, a karmára, a JóIstenre, ne fogd rá senkire! Mindig az történik Veled, ami Benned van! Vállalj felelősséget Önmagadért!

Ha nem szereted magad, akkor olyan Párhoz fogsz vonzódni, aki nem fog Téged (jól) szeretni. Ha mazochistaként „szeretsz” szenvedni, akkor majd olyan férfi/nő érkezik az életedbe, aki ki fog készíteni. Mindenki, aki körülötted van, folyamatosan beváltja, kielégíti a Benned futó öntudatlan programokat. Nem azért, mert a másik direkt bántani akar, ő csak olyan, amilyen, éli az életét! Viszont a legnagyobb tanítómestered lehet, ha hajlandó vagy meglátni, hogy mit mutat Neked, és ha hajlandó vagy túllépni azon, hogy neki miben kellene másnak lennie! Elárulom: semmiben!!! Neked kell változnod! És Ő majd eldönti, hogy változik-e, vagy sem! Nincs közöd hozzá ilyen tekintetben!

És igen, megeshet, hogy el fog menni, miután Te megváltoztál! De ne bánd! Olyasvalaki jön helyette, akivel már nem a szenvedést, a beteljesületlenséget, a hiányt, a problémákat fogod élni, hanem a harmóniát!

Persze probléma mindig lesz, az élet nem csak rózsaszínből áll. De nem mindegy, hogy milyen mélységűek a problémák. Nem mindegy, hogy mennyire sérültek az alaptörvények, az alapműködések, amelyekkel élsz. Minden ennek függvénye. Az is, hogy milyen lesz a párkapcsolatod!

Szóval, szeresd magad, s mindegy, hogy kivel élsz! :) Sőt, ha kialakult Benned egyfajta békesség, belső erő, akkor még egyedül is jól fogod érezni magad a bőrödben! :)

ImAni

Te vajon melyik fázisban vagy most? Ha szeretnél tenni önmagadért, és/vagy a párkapcsolatodért, vagy azért, hogy jobb legyen, vagy azért, hogy legyen, akkor szeretettel ajánlom a Közel Hozzád - Párkapcsolati tréninget, mely 2017. december 3.-án, a MagNet Közösségi Házban kerül megrendezésre, s melyről az alábbi linken tudhatsz meg többet:
http://www.imani.hu/2017/11/kozel-hozzad.html

Szeretettel várlak! :)
A www.imani.hu weboldal teljes terjedelmében Zalamek Anikó szellemi terméke, és szerzői jogvédelem alatt áll. A weboldalon megtalálható információk, adatok kizárólag saját felhasználás céljából használhatók, menthetők el, és nyomtathatóak ki. A weboldal, vagy egy részének másolása, sokszorosítása, bármilyen célú fel - és átdolgozása, kereskedelmi forgalomba hozatala, hasznosítása, vagy más, nem saját felhasználásra történő használata, a szerző írásbeli engedélyével lehetséges.

CIKKEK, AMELYEK MÉG ÉRDEKELHETNEK

11 megjegyzés :

 1. Gratulálok, ez egy remekül megírt anyag!!! Ajánlani tudom mindenkinek!

  VálaszTörlés
 2. Érdemes volt végig olvasni! Tanulságos! :)

  VálaszTörlés
 3. Fontos, jól megírt dolgok. Kicsit összefoglalja a "Szeresd önmagad és mindegy kivel élsz" cimû könyv lényegét, ami a kedvenc könyvem.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm, és örülök! :) A könyvet nem olvastam, de mint tudjuk minden út Rómába vezet! :)

   Törlés
 4. Tetszett az írásod, jelenleg "ezen a terepen járok", amit ilyen jól nem tudnék megfogalmazni.
  Little Sunny által ajánlott könyv itt online olvasható:
  http://www.scribd.com/doc/105917475/Eva-Maria-Zurhorst-Szeresd-Onmagad-es-Mindegy-Kivel-Elsz

  VálaszTörlés
 5. Igaz. Csakhogy a pároddal együtt már egy harmadik "személy" is vagytok és te is változol általa, átalakulsz. Ez kölcsönös. Van egy közös út. Elhagyod az addigi utad, amit egyedül jártál. Az is jó volt, de oda visszatalálni nem lehet. Önkéntelen bevonzod, viszont szerintem akkor is kell szeretni tudni a másikat, amikor az éppen nem tudja szeretni magát, akkor is, amikor nem tudja, hogyan tovább,akkor is, ha elhagyta a hite és nem azt mondani: hogy szeressek olyat, aki saját magát nem szereti? Ez is jó, ha kölcsönös, persze.

  VálaszTörlés
 6. Igen, egyetértek. Szeretni bárkit, bármilyen helyzetben, bármeddig lehet. És igen, rengeteget változhatunk a másik által. Sőt, szerintem kell is változnunk a másik által. :) Az önszeretet teljes hiánya azonban nem egyenlő azzal, hogy éppen nem tudja szeretni magát, hogy épp elveszett a hite. Hisz rengeteget tudunk egymásnak adni a szeretet által, a nehéz helyzetekben is. A cikk -szándékom szerint - inkább a másikon keresztüli tükörről, önismereti lehetőségekről szól, s nem arról, hogy el kellene hagynom, mert nem szereti épp magát. Sőt, amíg nem akarom elhagyni, addig pláne van tanulnivalóm rajta keresztül, s lehetőségem változni általa. :)

  VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.